Kan Hastalıkları ve Diş Hekimi?
Kan hastalıkları vücutta oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bunlar pıhtılaşma ve kanama bozuklukları olarak sıralanabilir. Yapılan araştırmalar ve alınan verilerle sıkça görülen hastalıklar olarak gösterilebilir. Ağızda kavitelerde görülebileceği gibi diş hekimlerinin de bilgi sahibi olmaları gerekebilmektedir. Ağız içinde oluşan olaylara en yakın hekimler diş hekimleridir. Bu nedenle diş hekimlerini oldukça ilgilendiren konudur.
Gelişen teknoloji ile kanama oluşan kanama sorunları olan hastaların ağız tedavilerinde son derece güvenli tedavi uygulanabilmektedir. Kanama oluşan hastalarda sık görülen hastalıklar;
olarak gösterilebilir.
Hemofili Hastalıklarında Kanama Tedavisi Nasıl Olmalıdır?
Hemofili hastalığı a ve b olarak ayrılabilir. Bu hastalık kalıtsal hastalıktır. Bu hastalıkta kanama faktör eksikliği ile eşit seviyede ilerler. Şiddetini faktör eksikliği belirleyecektir. Kanama oluşan yerde ağrı ve şişme başlayabilir. Hemofili b de görülen kanama ve ağrılar hemofili a’ya göre daha azdır. Hemofili hastalarında oluşan ağızda kanamalar kontrol altına alınabilir. Oluşabilecek ve tehlike doğurabilecek pıhtılaşma kontrol altına alınabilir. Hemofili hastalarında diş fırçalama işleminde ağız hijyeni ihmali doğurabilecek durumlar olabilir. Bunların başlıca nedeni kanama olarak gösterilebilir. Hijyen aksatıldığında çürüklerin oluşumu artabilir. Bu sebeple mutlaka bir diş hekimine görünmeyi ihmal etmeyiniz.
Glanzman Trombostenisi Hastalıklarında Oral Kanama?
Yüzeyde bulunan dokularda eksiklik olabilir. Bu eksiklikler yüksek kanamaların görülmesine sebep olabilir. Yapılacak tedavi aşamasında ilk olarak trombosit transfüzyon tedavisi uygulanmalıdır.
Anemi Hastalığı Kanamaya Neden Olur Mu?
Anemi hastalığı bazı değerlerin azalması ile ortaya çıkabilmektedir. Yine diğer kanamalar gibi sık görülebilmektedir. Anemi hematokrit değerlerinin düşmesi ile ortaya çıkabilmektedir. Erkeklerde bu oranın %41, kadınlarda ise %37’nin altına düştüğü takdirde görülebilmektedir. Bu azalmalar genellikle şu nedenlerle ortaya çıkabilmektedir:
Demir eksiklikleri, kan hücrelerinde azalma görülmesi ve diğer hücrelerde görülen azalmalar.
Anemi hastalığında ilk olarak sebep belirlenir. Kan değerlerinin ölçümleri yapılır. Bunun devamında fizik tedavi uygulamaları yapılabilir. Dental tedavi öncesi sayılan bu maddelerin uygulanması tedaviyi kolaylaştıracaktır.
Diş apsesi vücudun bakterilere karşı vermiş olduğu tepkimeler olarak gösterilebilir
Diş eti hastalıklarıyla sistemik hastalıklar arasında, uzun yıllardır bilinmekte olan çift yönlü bir ilişki söz konusudur.
Diş lezyonları dişleri çevreleyen parçaların değişiklik göstermesiyle oluşur
Kaybedilen dişler ve gülüşlerin daha özgüvenli olması için en çok tercih edilen yöntemlerden biri de implantlardır.
Hoş bir gülümsemenin oluşturulmasındaki en önemli nokta; sanatsal tasarımdır.
Bakımlı ve güzel bir yüz, gözalıcı bir gülümseme iş hayatında da, sosyal hayatta da gösterişli bir kartvizitten daha önemli günümüzde.
Dişlerimiz yemek yemeye yardımcı olmanın yanı sıra estetik açıdan da gülüşlerimizde büyük rol oynuyor.
Diş eti ameliyatı; ağız bakımının yanlış ve yetersiz yapılması, kalıtımlar sebepler ve dış görünümde meydana gelen çeşitli diş eti hastalıkları nedeniyle yapılır.
Ağzında diş eksiklikleri olan ve bu eksikliklerin giderilmesini arzu eden herkes için implant uygulaması yapılabilir.