Biberon çürüklerini hafife almayın!
Çocukluk döneminde oldukça sık görülen biberon çürüğü; yanlış beslenme tarzına bağlı olarak görülen, riskli sonuçlara yol açabilen, küçük yaşlarda meydana geldiği için de tedavisinin zor olduğu bir enfeksiyon rahatsızlığıdır.
Diğer tüm enfeksiyon rahatsızlıklarında da olduğu gibi, diş çürüklerinin oluşumuna yol açan faktör; mikroplardır. Bu mikroplardan korunmak için; doğru beslenme ve gerekli bakım sağlanamazsa, çürüklerin meydana gelmesi engellenemez olacaktır.
Peki, biberon çürükleri nasıl oluşur?
Bebekler; altıncı aylarındayken, ilk süt dişlerini çıkarırlar. Bununla birlikte de katı gıda alımına geçerler. Ama bu dönemde anne sütüne de gereksinim duydukları için biberonla süt içmeye devam ederler.
Gece uykularından önce biberonla verilen sütün, bebeğin uykusunu kolaylaştırdığı söylenmektedir. Hatta bazı ebeveynler, sütün besleyici değerini artırmak veya ağlamasını dindirmek için sütüne bal ve reçel gibi tatlandırıcı gıdalar da katarlar. İlk dişlerin ağızda sürmesiyle devam ettirilen bu şekildeki gece beslenmeleri, biberon çürüğü olarak adlandırılan çürüklerin oluşumuna neden olacaktır.
Adım adım gözden geçirelim!
Unutmayın!
İçerisine; bal ve reçel gibi tatlandırıcı gıdalar eklenmese de süt zaten laktoz içeriyor olduğu için yalnız başına bir şeker kaynağıdır ve çürük oluşumuna sebep olacak etkiler barındırmaktadır.
Biberon çürüklerinin önüne geçilebilir mi?
Birçoğumuzun başına gelen ve şikayetçi olduğumuz çene ağrısı; öncelikle ağız ve diş ile alakalı olmakla beraber, kalp krizine kadar yayılan etkili bir yelpazede sebepler içermektedir.
20 yaş dişleri 18-20 yaş aralığında çıkabildiği gibi geçte çıkabiliyor.
Sürmüş ve herhangi bir rahatsızlık vermeyen 20 yaş dişleri konusunda ne yapmak gerekir?
Çok sık ve yaygın olarak görülen diş sorunlarından biri de insanların diş renginden memnun olmamalarıdır.
Coğrafik dil yani harita dil sık karşılaşılan adeta ciltte görülen bir ben kadar doğal bir rahatsızlıktır.